5 manieren om een relatie gezond te houden

In de drukke wereld van vandaag duurt het niet lang voordat twee mensen in een relatie afstandelijk worden of de liefde verliezen. Zoals we allemaal weten, kosten relaties tijd – en soms voelen ze als veel werk. Maar het hoeft niet zo te zijn; het kan gemakkelijk en leuk zijn om samen te zijn met iemand waar je oprecht van houdt.


Manieren om meer liefde in je relatie te brengen

Veel koppels realiseren zich niet dat de kleine dagelijkse liefdevolle gebaren een grote bijdrage leveren aan het koesteren van een gezonde relatie. Door de dag de emoties van je partner stimuleren op een positieve manier, versterkt de band en zorgt voor een gezonde relatie.

Hier zijn 5 kleine gebaren die, indien gedaan op een dagelijkse of zelfs semi-regelmatige basis, het verschil kunnen maken bij het ontwikkelen van een bewuste relatie die gelukkig, gezond en goed verbonden is.

1. Kijk elkaar in de ogen aan

Maak tijdens het praten zoveel mogelijk liefdevol oogcontact. Doe dit niet op een enge manier maar doe het op een subtiele manier zodat het aangenaam overkomt. Dit zal zorgen voor meer intimiteit zorgen. Het klinkt misschien raar, maar dat is het absoluut niet, probeer het maar.

2. Geef dagelijks liefdevolle lichamelijke aanrakingen

Het kan zo simpel zijn als een aai over de rug terwijl je langs elkaar loopt of een extra lange knuffel. 

3. Wees dankbaar voor de kleine dingen

Bedank je partner voor iets positiefs dat ze elke dag doet. Bijvoorbeeld: “Hé, bedankt voor je inspanning om de kamers op te ruimen.” Of waardeer hoe hard ze werkt. Complimenten hebben de kracht om een relatie nog beter en gezonder te maken.

4. Luister aandachtig naar je partner

Als je partner iets met je deelt, luister dan. Ga niet adviseren, je mening geven of anekdotes vertellen.
De meeste mensen luisteren met de bedoeling een reactie te geven, in plaats van te begrijpen. Het gesprek wordt zo een pingpongwedstrijd. In plaats van de ander echt te horen of te antwoorden, gaat het alleen maar heen en weer en geen van beiden voelt zich echt begrepen.
Veel mensen beginnen advies te geven, maar laat dat achterwege tenzij je partner daar specifiek om vraagt.

5. Stel vragen

Vraag hoe haar dag was of waar ze op het werk mee bezig zijn, en luister dan echt naar wat ze te zeggen heeft. Wees nieuwsgierig!

Verbeter je relaties met je partner, familie, vrienden en collega’s!

Deze online cursus geeft je het beste stappenplan om je relaties te verbeteren met iedereen die belangrijk voor je is.

Ga direct naar de video’s

Meer blogs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *