4 tips om je relatie te helpen de (coronacrisis) quarantaine te overleven

Quarantaine is voor veel relaties een uitdagende periode geweest. Mensen hebben met veel druk, zorgen en angsten te maken gehad. 

Veel partners vinden het moeilijk om langere tijd vreedzaam samen door te brengen. Als koppels meer tijd samen doorbrengen, zou je denken dat de extra tijd hun band zou versterken, maar in plaats daarvan hebben de quarantaine en het isolement veel relaties onder druk gezet. Iedereen hoopte dat de pandemie zou uitsterven; de effecten ervan hebben echter nog steeds invloed op ons leven. 

We bieden in deze blog tips die je kunnen helpen om je relatie sterk genoeg te maken om de quarantaine en de uitdagingen die het leven je biedt te overleven.

4. tips om je relatie te helpen de quarantaine te overleven

1. Probeer je partner niet te domineren

Voordat je in quarantaine ging, had je controle over hoe je je leven kon leiden zoals jij dat wilde en hoe veel of hoe weinig tijd je samen door kon brengen met je partner. Dit veranderde helaas door de aankondiging van de quarantaine.

Veel partners vonden het moeilijk om voor een lange tijd vreedzaam met elkaar om te gaan.

Door de stress, angst en het verdriet begonnen sommige partners heel dominant en agressief te worden binnen hun relatie (vooral mannen).

Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Social and Personal Relationships, heeft dominant gedrag de neiging om de kwaliteit van relaties te verlagen. De bevindingen van de studie onthullen dat dominantie iemands gevoel van vrijheid ruïneert, wat uiteindelijk de relatietevredenheid vermindert. 

2. Creëer wat tijd voor jezelf

De quarantaine kan je privémomenten beperken omdat je elkaar constant zult zien. Je kunt je gaan vervelen met je partner en er kunnen ongezonde spanningen ontstaan. 

Dus als je manieren bedenkt om de quarantaine te overleven, creëer dan wat persoonlijke ruimte in je leven.

Wat tijd alleen kan ons de privacy bezorgen die we nodig hebben om onszelf te zijn. We hebben allemaal wat privétijd nodig om te ademen, na te denken, te werken en contact te maken met ons innerlijke zelf. 

Maak er een ​​gewoonte van om gedurende de dag vaste tijden in te plannen waarop je alleen gaat wandelen of iets anders doet waar je alleen bij bent. Op het einde van de dag zul je je beter voelen en klaar zijn om contact te maken met je partner. Deze bewuste tijd met jezelf zorgt ervoor dat je meer kunt genieten van het gezelschap van je partner.

3. Zoek gemeenschappelijke activiteiten om samen van te genieten

In quarantaine zijn kan eenzaam, saai en vervelend zijn. Om elkaar niet op de zenuwen te werken en deze saaie tijden zo goed mogelijk door te komen, moet je activiteiten zoeken die je samen kunt doen. Er zijn veel activiteiten die je kunt doen om wat vuur in je leven te brengen, zelfs in quarantaine.

Je kunt samen gaan joggen en sporten. Je zult een band opbouwen terwijl je je fysieke lichaam verbetert. Je kunt ook de tijd nemen om een ​​toekomstig evenement te plannen, zoals een vakantie, jubileum of verjaardagsfeestje, of zoomvergaderingen organiseren om in contact te komen met familie en vrienden. Als je deze activiteiten samen doet, zul je je blij en gelukkig voelen met je partner.

4. Zoek indien nodig professionele hulp

Sinds de coronacrisis zijn er talloze programma’s ontstaan ​​om relaties te herstellen of te verbeteren, wat aangeeft dat er quarantainerelatieproblemen bestaan. De coronacrisis en quarantaine heeft veel koppels geen goed gedaan. Sommigen hebben hun baan, eigen vermogen en financiële stabiliteit verloren. 

Quarantaine heeft gezien dat veel relaties kampen met veel ruzies en gevechten. 

Deze situaties verhoogden de vraag naar professionele hulp.

Wees niet bang om hulp te vragen aan een professional, een vriend of familielid. De stap nemen om actie te ondernemen en hulp te zoeken is meestal de zwaarste, maar deze stap (keuze) is het waard op de lange termijn.

Laatste gedachten

Elke relatie heeft zijn ups en downs. Maar quarantaine heeft bestaande problemen verergerd en nieuwe problemen geïntroduceerd. Als je problemen hebt in je relatie, zit je dan niet alleen maar af te vragen wanneer de quarantaine zal eindigen. Zoek steun en/of hulp zodat je van wat rust kunt genieten.

Verbeter je relaties met je partner, familie, vrienden en collega’s!

Deze online cursus geeft je het beste stappenplan om je relaties te verbeteren met iedereen die belangrijk voor je is.

Ga direct naar de video’s

Meer blogs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *