Onderzoek: meer relaties dankzij online dating

Online dating

Eeuwenlang was het alleen mogelijk om toekomstige partners te leren kennen in de directe omgeving: vrienden, vrienden van vrienden, klasgenoten, buren en collega’s werden verliefd, begonnen een relatie en gaven al hun liefde voor een goede en gezonde relatie. Tegenwoordig is er online dating – dit maakt het ook mogelijk om internationale singles te ontmoeten.

In het verleden kwamen koppels veelal uit hetzelfde opleidingsniveau, dezelfde cultuur en dezelfde omgeving. De mogelijkheid om via internet een partner te vinden, verandert deze klassieke structuren. De samenleving wordt steeds opener en toleranter ten opzichte van interculturele relaties: dit is de conclusie van economen Josue Ortega (docent economie aan Queen’s University Belfast) en Philipp Hergovich (PhD in economie, Vienna Graduate School of Economics, Universiteit van Wenen).

De eerste websites die online dating mogelijk maakten, verschenen in de jaren negentig. Voor het eerst in de geschiedenis ontmoetten mensen die op zoek waren naar relaties en die elkaar niet kenden uit hun directe omgeving elkaar hier. 

In tegenstelling tot vroeger betekent online daten nu dat er soms grote verschillen zijn tussen potentiële partners als het gaat om onderwijs, cultuur en religie.

Online dating: de meest gebruikelijke manier om (nieuwe) liefde te vinden

Eén derde van alle relaties tussen twee heteroseksuele partners begint tegenwoordig via online contact. Voor homoseksuele stellen start tot twee derde van alle relaties online. Omdat online dating op veel manieren aanzienlijke voordelen heeft, zijn deze cijfers niet verrassend.

Relaties tussen mensen met een verschillende huidskleur

Ortega en Hergovich hebben een model ontwikkeld dat is gebaseerd op de bestaande gegevens uit eerdere onderzoeken en de veranderingen en verschillen in kaart zet die online daten met zich meebrengt. De focus ligt hierbij op het datinggedrag van alleenstaanden uit de Verenigde Staten, waar stelletjes met een verschillende huidskleur pas in 1967 mochten trouwen. Volgens Ortega en Hergovich is er vandaag de dag nog steeds een “sociale afstand” tussen zwarten en blanken. Huidskleur speelt ook een rol bij het online leren kennen van andere singles, maar dat speelt niet meer zo een grote rol als wanneer je iemand in het echt ontmoet.

Het model van de wetenschappers illustreert de verandering in menselijke sociale netwerken. Relaties en interacties komen voor bij online dating tussen mensen met totaal verschillende achtergronden. Dit leidt tot meer tolerantie en openheid tussen de singles die relaties willen aangaan. De onderzoekers gaan ervan uit dat online daten de samenleving op de lange termijn fundamenteel zal veranderen. Op internet spelen verschillen tussen individuen een veel kleinere rol. Dit geldt vooral als het gaat om liefde en relaties. Volgens de wetenschappers kunnen zwarte en blanke mensen sneller bij elkaar worden gebracht. Relaties die online worden gevormd, hebben een grotere kans om langer te duren en houden gelukkig niet op bij culturele en etnische verschillen.

Langdurige en gelukkige relaties dankzij datingapps

Het model van de onderzoekers laat zien dat relaties die ontstaan ​​op basis van online dating langer duren. Hier worden ideeën en wensen heel bewust uitgedrukt. “Online daten vergroot de keuze van potentiële partners. Daarom is het gemakkelijker om online mensen te vinden die aan mijn voorkeuren voldoen dan bijvoorbeeld via de uitgebreide vriendenkring ”, legt Philipp Hergovich uit.

Natuurlijk moet de chemie tussen twee mensen kloppen. Als er langs beide kanten geen ‘tintelend’ gevoel is, kan er geen succesvolle relatie tot stand komen. Bij online dating spelen totaal andere zaken een rol dan bij echte ontmoetingen. Dezelfde hobby’s, dezelfde interesses, dezelfde geloofsovertuigingen over dingen in het leven en een vergelijkbaar gevoel voor humor kunnen allemaal redenen zijn waarom online relaties langduriger en succesvoller zijn.

Leer de geheime SMS technieken om jouw toekomstige vriendin aan de haak te slaan!

Klik op de knop hieronder om naar de videotraining te gaan

Ga direct naar de video’s

Meer blogs!

Training programma

Berichtenbaas
Berichtenbaas

Beoordeling door David,

06 mrt 2021
5
  • 14+ uur aan video’s en meer dan 90 case studies (54 video’s)
  • Meer dan 300 voorbeeldzinnen en fill-in-the-blanks formats
  • 10 Exclusieve bonussen tijdelijk GRATIS
  • 30 Dagen geld terug garantie
  • Direct toegang na bestellen
DrankDrank Design en lifestyleDesign en lifestyle KokenKoken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *