Gespreksonderwerpen: Tips & Lijst met goede gespreksonderwerpen

In principe kan bijna elk onderwerp worden gebruikt om een goed ​​gesprek te beginnen. Het is belangrijk dat er een wederzijdse woordenwisseling is (vrouwen houden niet van mannen die enkel en alleen over hunzelf praten). Iedereen die een beetje te enthousiast is over zijn werk en de vrouw nauwelijks iets laat zeggen over haarzelf, zou niet verbaasd moeten zijn als ze (bij wijze van spreken) bij de eerste gelegenheid wegrent. 

Communicatieve vaardigheden zijn vereist om een ​​gesprek op gang te brengen. Dit omvat vooral het spreken, luisteren, vragen stellen en interesse tonen door middel van lichaamstaal. Dit kan gedaan worden met af en toe een knikje, glimlach, oogcontact en korte woorden zoals ‘Je hebt gelijk!’ , ‘Dat lijkt mij ook tof!’, ‘Spannend’,… 

Om emotionele verbondenheid tot stand te brengen, is het raadzaam om iets persoonlijks te onthullen. Dit kan een (humoristische) ervaring zijn of een kleine ontroerende anekdote. Misschien gebeurde er dezelfde dag iets grappigs? Kleine verhalen maken elk gesprek leuker, vooral als ze op een levendige en afwisselende manier worden verteld.

Lijst met goede gespreksonderwerpen:

 • Eigen ervaringen
 • Vrijetijdsactiviteiten en hobby’s
 • Sport
 • muziek
 • Het weer
 • Reis- en vakantielanden
 • Je eigen professionele activiteit als je die hebt
 • Huisdieren
 • Toekomstige dromen en doelen
 • Geloof
 • Spiritualiteit
 • Familie
 • Levenslessen

In principe moeten goede gespreksonderwerpen natuurlijk ook gebaseerd zijn op de locatie en situatie. In de gym kun je gemakkelijk een gesprek beginnen over sport, in het park is het weer een goed idee en bij de dierenarts kun je praten over je dieren.

Vergeet nooit om gewoon jezelf te blijven bij elk gesprek dat je met iemand aangaat!

>>> Maak Van Je Uitdaging Je Grootste Wapen: Het Ultieme Antwoord Op Ongewenste Stiltes En Saaie Gesprekken

Meer blogs!

Verbeter je relaties met je partner, familie, vrienden en collega’s!

Deze online cursus geeft je het beste stappenplan om je relaties te verbeteren met iedereen die belangrijk voor je is.

Ga direct naar de video’s
EreadersEreaders DierDier GamesGames MuziekMuziek BoekenBoeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *