Online flirten: 7 tips voor het perfecte eerste bericht

7 tips voor perfecte berichten bij online daten

Iedereen die succesvol online wil flirten, moet zich positief onderscheiden van de massa. Dit omvat naast de juiste profielfoto een overtuigend eerste bericht. Maar wat is belangrijk bij een eerste berichtje? En welke fouten moet je vermijden? Met een saaie “Hoe gaat het?” We delen 10 uiterst belangrijke tips om het perfecte eerste bericht te sturen bij online dating.

1. Nieuwsgierigheid opwekken

Op datingsites ziet de ontvanger de profielfoto, het onderwerp en soms de eerste paar woorden voordat het eigenlijke bericht wordt geopend . Hier is het belangrijk om nieuwsgierigheid op te wekken . Bij het scannen van de inbox moet de blik van de vrouw ergens op blijven hangen. Pas dan wordt het bericht geopend en gelezen.

“Bij online dating, voelen vrouwen zich aangetrokken tot mannen die verbaal kunnen communiceren en in hen geïnteresseerd zijn.”

2. Kom niet opdringerig over

Berichten als: “Hallo! Ik vind je profiel leuk. Ik zou je graag beter leren kennen ” of “ Mooie foto’s heb je, ik wil meer van je zien! Misschien passen we bij elkaar ” zijn noch fantasierijk noch creatief. Vrouwen merken het meteen op wanneer mannen snel meer willen en opdringerig zijn.

3. Let op details

‘Over mij’-teksten en andere gegevens vertellen veel over de vrouwen die actief zijn op datingsites. Hobby’s zijn onmisbare uitgangspunten. Is ze fan van honden of paarden? Gaat ze in haar vrije tijd joggen, fietsen of tennissen? Misschien leest ze graag detectiveverhalen voor ontspanning of kijkt ze graag naar romantische komedies. Ga er zeker op in! Hier liggen kansen om overeenkomsten te ontdekken en erover te praten. Het kan de moeite waard zijn om de foto’s goed te bekijken. Misschien is er op de achtergrond iets interessants te zien. Soms geven vakantiefoto’s informatie over voorkeursregio’s, eten of activiteiten.

4. Open vragen stellen

Het is raadzaam om in het eerste bericht een goede open vraag te stellen, waarop de persoon naar wie je stuurt kan reageren. De honden- of paardenliefhebber zal het zeker leuk vinden om meer over haar eigen dier te vertellen. Je kunt met een vrouw die graag hardloopt, praten over hartslagmeters, de juiste hardloopschoenen of favoriete loopparcours. Films en literatuur bieden sowieso tal van referentiepunten. De sleutel is om over persoonlijke interesses te praten. 

Voorbeeld: Ik zag dat je het ook leuk vindt om Harry potter boeken te lezen. Ik vond “Harry Potter en de Relieken van de Dood” echt goed. Welk Harry Potter boeken vind je het leukst leukst om te lezen? ” . 

Tip: over het algemeen zou je simpele ja / nee-vragen of gesloten vragen moeten vermijden. Dit beperkt de antwoordmogelijkheden en is veel minder uitnodigend.

5. Eerlijkheid is belangrijk

Liegen leidt vroeg of laat tot problemen. 

Een hechte band tussen mensen is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en transparantie. Als dat allemaal goed zit, is het hormoon oxytocine zelfs meetbaar in de hersenen, blijkt uit onderzoek. Liegen gaat dit goed gevoel echter saboteren en het zuigt energie uit de interactie met de andere persoon.

“Wanneer je niet eerlijk bent en vaak liegt, bouw je zonder dat je het beseft een figuurlijke muur tussen jou en je potentiële partner.”

>>> Verbeter je relaties met je partner, familie, vrienden en collega’s! <<<

6. Vermijd onzedelijke vragen

Pas op voor seksuele insinuaties. Als vrouwen ingaan op vragen als “Hou je van doggystyle?” Of “Ik wil je graag met mijn tong …” , zullen ze deze berichten nauwelijks tot het einde lezen. Wanneer je met zulke berichten afkomt is de kans heel groot dat je meteen afgewezen wordt of genegeerd wordt

7. Kort en krachtig

Het eerste bericht bij online daten mag niet te lang zijn. Als je de haar bestookt met een lange beschrijving van je eigen leefsituatie, kom je saai of opdringerig over. Je kent elkaar tenslotte niet lang genoeg om op empathie en mededogen te vertrouwen. Het moet dus niet teveel in detail treden.

Leer de geheime SMS technieken om jouw toekomstige vriendin aan de haak te slaan!

Klik op de knop hieronder om naar de videotraining te gaan

Ga direct naar de video’s

Meer blogs!

Word een berichtenbaas!

Berichtenbaas
Berichtenbaas

Beoordeling door David,

17 jan 2021
5
  • 14+ uur aan video’s en meer dan 90 case studies (54 video’s)
  • Meer dan 300 voorbeeldzinnen en fill-in-the-blanks formats
  • 10 Exclusieve bonussen tijdelijk GRATIS
  • 30 Dagen geld terug garantie
  • Direct toegang na bestellen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen EreadersEreaders GamesGames

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *