Hoe ga je om met de dure smaak van je vriendin?

Wees creatief!

In plaats van bij hetzelfde dure restaurant te reserveren, kan je eens creatief denken aan andere dingen die je kunt doen waar niet zo veel geld aan uitgegeven moet worden. Je kan bijvoorbeeld af en toe een romantisch diner in huis houden, dat komt heel charmant en lief over, bovendien bespaart het je een hoop geld.

Dit is maar 1 klein voorbeeldje, maar er zijn nog een tal van andere dingen die je kunt doen, kopen of organiseren voor haar om geld te besparen.

Creatief zijn is de boodschap!

Praat erover

Wanneer je een beetje genoeg begint te krijgen van je vriendin haar dure smaak is het tijd om de confrontatie met haar aan te gaan over de kwestie. Praat op een volwassen manier over haar koopgedrag en de budgettaire verwachtingen die ze van jou heeft.

Durf jouw behoeftes en verlangens duidelijk te maken. Het kan zijn dat ze in het begin heel fel in discussie zal gaan en veel zal tegenstribbelen, maar dat zijn tijdelijke boze emoties die uitgestraald worden omdat ze niet in jou schoenen probeert te staan. Bereid je daar dus op voor en ga niet spontaan zelf in de aanval of de verdediging. 

Blijf vooral zeggen hoe je het liever anders wilt en maak goede afspraken.

Neem de touwtjes in handen

Je mag nooit vergeten dat jij altijd de touwtjes in handen hebt om de relatie in goede banen te leiden.

Relaties moeten worden gebouwd op respect, en dat respect moet ook het respecteren van tijd, gevoelens en geld omvatten.

Als dat wederzijds respect er niet is dan neem je de touwtjes in handen en moet je zelf beslissen of je door wilt gaan met de relatie of niet.

De hoeveelheid geld dat je uitgeeft aan een meisje/aan je vriendin mag nooit worden gezien als een indicatie van hoeveel je om haar geeft, en als ze dat niet kan zien of niet kan beseffen, dan geeft dat aan dat de relatie niet is wat het zou moeten zijn.

Vragen die je aan jezelf kunt stellen

  1. Heb je ooit een vriendin gehad met een dure smaak?
  2. Zo ja, Hoe ging je daar dan mee om?
  3. Heb je ooit het gevoel gehad dat je teveel geld uitgaf aan je vriendin?
  4. Geef je meer geld uit aan jezelf of je vriendin?
  5. Wat zou jij nog toevoegen?

Verbeter je relaties met je partner, familie, vrienden en collega’s!

Deze online cursus geeft je het beste stappenplan om je relaties te verbeteren met iedereen die belangrijk voor je is.

Ga direct naar de video’s

Meer blogs!

SportSport Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *