6 simpele stappen om over je ex heen te komen

6 simpele stappen om over je ex heen te komen

Iedereen die het al heeft meegemaakt weet dat een relatiebreuk een moeilijke en pijnlijke ervaring is.

Echter, zou je in je achterhoofd moeten onthouden dat de wonde heelt met de tijd. Naarmate de tijd verstrijkt zou de pijn minder erg of alleszins minder heftig moeten zijn.

Maar wat kun je doen als je gekwetst bent en je helemaal niet over je ex heen komt terwijl je ook nog eens een druk leven hebt? Het is namelijk niet zo dat je vrij kan nemen van je werk of een pauze van het leven kan nemen om jezelf bij wijze van spreken te genezen van je relatiebreuk.

Hoewel er geen magisch advies is dat iemand je kan geven om direct het verdriet weg te nemen van je relatiebreuk, zijn er verschillende acties die je kunt nemen die je zullen helpen om op een gezonde manier verder te gaan.

1. Vrienden blijven?

Dit gebeurt maar al te vaak. Twee mensen besluiten om uit elkaar te gaan, maar kiezen ervoor om vrienden te blijven. Dit is op het eerste zicht allemaal goed en wel, maar het nadeel dat de meeste mensen niet zien is dat het de relatie tussen beide verward en gecompliceerd maakt. Als je vrienden wilt blijven met een ex, is dat prima, maar je moet na het uit elkaar gaan toch de tijd nemen om emotioneel te genezen zonder contact.

Om emotioneel te genezen van de relatiebreuk kan je nadat het gedaan is bijvoorbeeld een maand het contact volledig verbreken. Zo vermijd je verwarring en conflicten.

Beslissen dat je geen vrienden wilt zijn met je ex maakt je niet onvolwassen, het geeft je simpelweg wat meer ademruimte om emotioneel te kunnen genezen. Je gevoelens zijn belangrijk en moeten door de ander worden gerespecteerd. Laat je ex je niet manipuleren om contact te houden als dat niet is wat je wilt.

2. Laat sociale media voor een paar dagen met rust

Sociale media laten rusten voor een paar dagen kan en zal je deugd doen na een relatiebreuk. Waarom? De meeste mannen hebben de neiging om na de relatiebreuk de ex nog te stalken om eventueel te zien als ze al een ander vriendje heeft of wat dan ook. Het controleren van je ex is na een relatiebreuk waarschijnlijk het ergste wat je kunt doen omdat je dan onbewust nog emotioneel gehecht bent aan haar, en dat wil je absoluut vermijden

3. Wees eerlijk over je gevoelens

Het is niet altijd even gemakkelijk maar, je moet weten dat het oké is om emotie en verdriet te tonen na een relatiebreuk. Het is oké om te zeggen tegen je vrienden dat je niet meteen klaar bent om uit te gaan of andere meisjes te ontmoeten. Wees eerlijk tegen je vrienden en familie, maar het belangrijkste is dat je eerlijk bent tegen jezelf. Als je tijd nodig hebt om emotioneel te genezen, is het meer dan oké om die tijd te nemen.

4. Maak nieuwe vrienden

Wanneer we onszelf verliezen na een relatiebreuk, wordt het soms te gemakkelijk om mensen te verwaarlozen en vrienden te verliezen. Als je uit een relatie komt en je vindt dat je geen vrienden hebt waar je steun van krijgt, richt je aandacht dan op het maken van nieuwe vrienden. Nieuwe relaties / banden creëren is een geweldige manier om een gebroken hart te helpen herstellen.

5. Onthoud de goede tijden, maar vergeet nooit de slechte

Het is oké om goede herinneringen aan een eerdere relatie vast te houden, maar na een breuk is het makkelijk om je ex in je gedachten te idealiseren en haar te veranderen in een perfect, foutloos persoon die je bent kwijtgeraakt. Dat is echter niet waar. De relatie eindigde om zeer reële redenen, en het was niet perfect. Het is oké om de goede herinneringen te onthouden, maar laat het je geest niet vertroebelen.

6. Houd jezelf in bedwang

Wat waarschijnlijk het belangrijkste is om te doen na een relatiebreuk is regelmatig je emotionele welzijn checken gedurende de dag om er zeker van te zijn dat je je niet bevindt in een slechte mentale staat. Wees niet boos op jezelf en geef jezelf niet de schuld van de breuk. Als je je innerlijke stem negatief vindt, neem dan een paar minuten de tijd om je gedachten te heroriënteren, zodat je op een zorgzame manier tegen jezelf praat.

Enkele goede vragen die je aan jezelf kunt stellen

 • Hoe ga ik meestal om met een relatiebreuk, en wat doe ik om de emotionele leed aan te pakken?
 • Blijf ik meestal vrienden met mijn exen of breek ik het contact direct?
 • Wat is het beste advies dat je hebt gekregen wanneer je een relatiebreuk had?

Hoe Je Dat Pijnlijke Gevoel “Shit Wat Moet Ik Nu Zeggen…” Om Kunt Buigen Naar Conversaties Waarmee Je Haar Hart Steelt!

Klik op de knop hieronder om naar de videotraining te gaan

Ga direct naar de video’s

Meer blogs!

Training programma’s

Betere relaties met iedereen
Betere relaties met iedereen

Beoordeling door David,

23 nov 2020
5

Deze online cursus geeft je het beste stappenplan om je relaties te verbeteren met iedereen die belangrijk voor je is.

 • Levenslange toegang
 • Online leren in je eigen tempo

 • 23 Praktische lessen en talloze inzichten

 • Uitgebreide oefeningen

 • Een geweldig extra eBoek

 • Gegarandeerd resultaat!

Berichtenbaas
Berichtenbaas

Beoordeling door David,

23 nov 2020
5
 • 14+ uur aan video’s en meer dan 90 case studies (54 video’s)
 • Meer dan 300 voorbeeldzinnen en fill-in-the-blanks formats
 • 10 Exclusieve bonussen tijdelijk GRATIS
 • 30 Dagen geld terug garantie
 • Direct toegang na bestellen
MobileMobile MuziekMuziek Films en seriesFilms en series

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *