Het geheim achter gezonde en stabiele relaties

Het hebben van een succesvolle en gezonde relatie is niet gemakkelijk. In feite mislukken ze vaker dan dat ze werken. Maar een goede relatie met een meisje is niet onmogelijk. Het is gewoon niet zo makkelijk als het lijkt.

Relatieproblemen kunnen op elk moment ontstaan. Soms heb je ruzie met je vriendin over iets stoms, en soms is het iets ernstiger, zoals een tekort aan vertrouwen in elkaar.

Hoe dan ook, een gezonde relatie begint met jou. Je moet je afvragen of je eigen problemen zijn aangepakt voordat je je tijd en je leven met iemand deelt.

Het meenemen van je persoonlijke problemen in een relatie is slecht, en dat geldt zowel voor jou als voor het meisje dat je date.

Mensen die te snel in een relatie terechtkomen, of om de verkeerde redenen, doen het meestal niet zo goed.

Het goede nieuws is dat je met zelfrespect, en begrip voor wie je bent, kunt beslissen of een langdurige relatie de juiste stap voor je is.

Voor sommige jongens is het erg bevredigend om voor langere tijd bij een meisje te zijn. Voor anderen is het misschien wat moeilijker. Uitzoeken wie je zelf bent en wat je wilt is belangrijk om te beslissen of je wel klaar bent voor een relatie.

Een gezonde relatie opbouwen: communicatie

Je kunt ver en breed zoeken naar relatietips, maar de beste manier om gelukkig te zijn in een relatie is door goed te communiceren.

In staat zijn om dingen uit te praten is de beste manier om je band sterk te houden.
Het is volkomen normaal om af en toe meningsverschillen te hebben, maar als twee mensen in een relatie zich niet kunnen uiten met goede communicatie, beginnen de negatieve gevoelens zich op te stapelen. Na verloop van tijd kan dit een goede relatie om zeep helpen.

Als man wil je misschien niet altijd zeggen hoe je je voelt. Er zit een stigma aan jongens die over hun gevoelens praten, maar als je echt om het meisje waar je mee samen bent geeft, zul je een manier vinden om je te uiten.

Kom met een checklist als je boos begint te worden, en kijk hoe je de situatie kunt beheersen zodat je er over kunt praten. Vraag jezelf de volgende dingen af:

– Hoe voel ik me?
– Zou een discussie het probleem oplossen?
– Moet ik gewoon even afkoelen?
– Heeft ze iets aan haar hoofd?


Communicatie en empathie in een relatie kunnen er voor zorgen dat de band sterker wordt. Houd het hoofd koel, en wees niet bang om precies te zeggen wat je in gedachten hebt.

De meest voorkomende problemen binnen relaties

De meest voorkomende fout die jongens maken, is het beginnen van een relatie met iemand zonder dat ze er effectief klaar voor zijn. Dit leidt op lange termijn naar pijn, haat, jaloezie, verbitterde gevoelens,…

Als je een meisje aan de haak slaat en de dingen beginnen een beetje serieuzer te worden, vraag jezelf dan af of het de juiste beslissing is om een relatie na te streven met die ene persoon.

Er is een neurochemische reactie in de hersenen die de eerste paar ontmoetingen met een meisje het gevoel geeft dat ze het beste is wat je ooit is overkomen. Het probleem is dat het je beoordelingsvermogen kan vertroebelen.

Wees dus heel bewust van de keuzes die je maakt, het kan je veel pijn en tijd besparen.

Tekens van een gezonde relatie

Een gezonde relatie is niet zo moeilijk te herkennen. In gezonde relaties is de communicatie goed en wordt er moeiteloos gesproken over de irritaties of problemen die zich kunnen voordoen in de relatie.

Er zijn natuurlijk meer eigenschappen die een goede & gezonde relatie moeten hebben, maar communicatie is toch wel één van de belangrijkste eigenschappen waaraan een gezonde relatie moet voldoen.

Je zou altijd moeten streven naar de volgende puntjes in een relatie:

– Empathie
– Goede seks
– Ondersteunend
– Leuk

Het is belangrijk om liefde te tonen in een relatie. Meisjes zijn namelijk heel emotioneel van aard. Als jij die liefde kan geven zal ze zich nog meer aangetrokken voelen tot jou.

Relaties: Goede & slechte momenten

Er is geen enkele relatie waarin mensen niet af en toe ruzie maken of het oneens zijn. Sommigen zouden kunnen zeggen dat dit hen opwindend en verheugend maakt.

Het is ongelooflijk aantrekkelijk om met iemand te zijn die een eigen mening heeft.

Maar soms zijn mensen in een relatie het zo sterk oneens, dat het problemen kan veroorzaken.

Dus wat als ze denkt dat de film die je leuk vond klote was? Ze heeft recht op haar eigen mening. Ga er dan niet tegenin en heb respect voor haar mening, hoe moeilijk het ook is.

Laat haar haar momenten hebben, en ze laat jou de jouwe hebben, zo werkt het in relaties.

Als je geen compromissen kunt sluiten, eindigt de relatie misschien niet helemaal, maar het zal op lange termijn een slechte invloed hebben op de relatie.

Je moet begrijpen dat jij je soms moet terugtrekken in ruzies, en zij hetzelfde zal moeten doen in bepaalde situaties.
Wees ook niet verbaasd als je problemen krijgt in je relatie. Hoe eerder je het accepteert, hoe eerder je er op voorbereid bent.

Een relatie heeft altijd zijn ups en downs. Accepteer de moeilijke tijden en accepteer de goede tijden

Uiteindelijk draait het altijd om balans.

Relaties: Ben jij een relatie type?

Jouw persoonlijke omstandigheden in het leven zullen een grote rol spelen bij het al dan niet aankunnen van een relatie.
Wees gewoon eerlijk tegen jezelf, en zorg ervoor dat je perceptie van de werkelijkheid overeenkomt met hoe je je echt voelt. Als dat niet zo is, zou je uiteindelijk een beslissing kunnen nemen waar je niet echt gelukkig mee zal zijn.

De maatschappij legt veel druk op mensen om zich te binden met iemand, maar voor sommige mensen gebeurt dat niet vanzelfsprekend. Niet iedereen gaat gelukkig zijn met een relatie.

Uiteindelijk, komt het begin van een goede relatie voort uit het kennen van jezelf. Als je weet wie je bent en wat je wilt en nodig hebt, dan zul je nooit ongelukkig zijn met de keuze die je maakt.

Verbeter je relaties met je partner, familie, vrienden en collega’s!

Deze online cursus geeft je het beste stappenplan om je relaties te verbeteren met iedereen die belangrijk voor je is.

Ga direct naar de video’s

Meer blogs!

Training programma’s

Betere relaties met iedereen
Betere relaties met iedereen

Beoordeling door David,

10 okt 2020
5

Deze online cursus geeft je het beste stappenplan om je relaties te verbeteren met iedereen die belangrijk voor je is.

 • Levenslange toegang
 • Online leren in je eigen tempo

 • 23 Praktische lessen en talloze inzichten

 • Uitgebreide oefeningen

 • Een geweldig extra eBoek

 • Gegarandeerd resultaat!

Berichtenbaas
Berichtenbaas

Beoordeling door David,

10 okt 2020
5
 • 14+ uur aan video’s en meer dan 90 case studies (54 video’s)
 • Meer dan 300 voorbeeldzinnen en fill-in-the-blanks formats
 • 10 Exclusieve bonussen tijdelijk GRATIS
 • 30 Dagen geld terug garantie
 • Direct toegang na bestellen
CharismaGod
CharismaGod

Beoordeling door David,

10 okt 2020
5
 • 14 uur aan uitgebreide content (71 video’s)
 • 6 Exclusieve bonussen tijdelijk GRATIS
 • 30 Dagen geld terug garantie
 • Direct toegang na bestellen
EreadersEreaders Films en seriesFilms en series WonenWonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *